OK Express

In samenwerking met van architectenbureau van den Heuvel is OK Oliecentrale in Middelburg ontworpen, begeleid en gerealiseerd.

Bij dit project hebben we rekening gehouden met een aantal stedenbouwkundige voorwaarden voor het verkrijgen van de omgevingsvergunning. We hebben de stedenbouwkundige lijn in het perceel gevolgd met als gevolg dat alle ontwikkelingen in dit gebied op eenzelfde manier gepositioneerd worden.

Een eis van de gemeente was langs de lange zijde van het perceel een lange wand plaatsen, een benzinestation moet en mag immers ook gezien worden. De wand fungeert niet enkel als afscheiding, maar als visitekaartje van OK. Het logo van OK is op een transparante manier in de wand verwerkt. Een elegante afscheiding tussen landschap en tankstation.

Het OK tankstation heeft een sobere noch slanke luifel. Deze luifel is subtiel voorzien van een rode led line. De techniekruimte van het station heeft een identieke luifel, hierdoor ontstaat een uitdrukkelijke compositie. Er is gekozen om de luifel op deze plek over te laten steken zodat deze plek in de toekomst uitgebreid kan worden met een shop.

Ook jouw droomhuis laten realiseren door Bureau Ha Architecten?
Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

OPDRACHTGEVER
OK Oliecentrale

DATUM OPLEVERING
2016

PLAATS 
Middelburg

FOTOGRAFIE
Bureau Ha Architecten