In ‘een vraag, verdient een antwoord’ hebben we al gezien dat een veelgestelde vraag is waarom je een architect zou moeten inschakelen. In deze blog laten wij zien welke meerwaarde een architect kan leveren bij het verbouwen of nieuw bouwen van een droomhuis of bedrijfspand.

Enerzijds krijgen wij vaak de vraag om te ondersteunen bij de uitwerking van een reeds bedacht plan omdat men denkt de oplossing al te hebben gevonden, anderzijds krijgen wij regelmatig de vraag of dat wij kunnen helpen bij een vraagstuk waar de mensen zelf niet aan uit kunnen komen. Bij beide vraagstukken zal een architect je tot verrassende inzichten kunnen brengen. Een architect van Bureau Ha Architecten zal dat in ieder geval zeker doen!

Ontwerp

Een architect van Ha denkt na over slimme ruimtelijke oplossingen, waaraan jezelf misschien nooit zou hebben gedacht. Daarnaast geven wij kleur-, materiaal- en lichtadviezen vanuit praktisch en architectonisch oogpunt. Deze adviezen worden gegeven vanuit ervaring en kennis die je als leek niet zomaar opdoet.

Er wordt vaak gedacht dat wij alleen de buitenkant van een gebouw vormgeven, maar niets is minder waar. Ook het interieur blijft bij Bureau Ha Architecten zeker niet buiten schot omdat wij vinden dat de binnen- en buitenruimte onlosmakelijk met elkaar is verbonden.

Expertise

Een architect van Ha heeft niet alleen kennis van architectuur, maar heeft ook bouwtechnische kennis, kennis van bouwregelgeving en kennis van bouwkosten en kan daarom een belangrijke rol spelen bij zowel het vormgeven van het plan als tijdens de uitvoering ervan.

Een architect is de schakel tussen de vele partijen die nodig zijn tijdens het ontwerp- en bouwproces. Wij staan in nauw contact met constructeurs, gemeenten, leveranciers, interieurbouwers en aannemers, en brengen de juiste partijen bij elkaar zodat het maximaal haalbare ontwerp kan worden gerealiseerd waarin de wensen en eisen van de opdrachtgever centraal staan.

Onze expertise zorgt ervoor dat het gehele ontwerp- en bouwproces begeleid kan worden door ons. Je kunt van ons verwachten dat we tijdens dat proces de bouwregelgeving bestuderen en dat verwerken in het ontwerp, dat we zullen onderzoeken hoe dat we het gebouw kunnen verduurzamen en dat we de bouwkosten in de gaten zullen houden.

Bureau Ha Architecten

Bureau Ha Architecten bedenkt voor ieder ontwerpvraagstuk een origineel en verrassend totaalontwerp. Benieuwd wat onze architectonische visie is en hoe wij dit vertalen in onze ontwerpen? Bekijk dan eens onze andere blogs: Wabi Sabi architecten, beleving centraal en binnen en buiten verbinden. Bezoek daarnaast de projectpagina’s particulier en zakelijk voor onze gerealiseerde projecten.